privacy & cookies

Privacyverklaring

Per Mei 2018 is een privacyverklaring verplicht, ook op websites. Omdat ik op Me-licious.com ook persoonsgegevens verzamel, heb ook ik wel een privacyverklaring opgesteld. Ik ben wettelijk verplicht bezoekers van mijn website duidelijk te informeren welke privacygevoelige gegevens ik verzamel en met welk doel. Dit volgt uit de Wet bescherming Persoonsgegevens.

Persoonsgegevens
Me-licious.com kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat jij gebruik maakt van de diensten van mijn website, omdat jij wel eens een reactie achterlaat onder een artikel of een vraag stelt via het contactformulier. Me-licious.com verwerkt daarbij je opgegeven naam, je e-mailadres en IP-adres.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Waarom?
Me-licious verwerkt deze gegevens om in contact te komen indien gewenst. Denk hierbij aan een winactie waarbij jij participeert en jij je naam opgeeft. Indien je hebt gewonnen neem ik via jouw opgegeven e-mailadres contact met jou op.

Bewaren van gegevens
Me-licious.com bewaart deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om het bovenstaande te realiseren. In de praktijk doe ik vrijwel niks met de informatie die jij mij geeft. Sowieso worden gegevens niet langer dan een jaar bewaard indien wij geen overeenkomst samen hebben, conform de wettelijke verplichting.

Gegevens aan derden
Me-licious verstrekt de gegevens die jij mij geeft niet aan derde, alleen als dit nodig is om mijn overeenkomst met jou te uit te voeren of als ik daarmee moet voldoen aan een wettelijke verplichting. Denk hierbij weer aan die winactie; wanneer jij een product wil winnen dat beschikbaar is gesteld door een bedrijf kan jij alleen profiteren als ik jouw – zelf verstrekte gegevens – deel met dat bedrijf.

Websitebezoek
Op Me-licious.com worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP- adres van je computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Me-licious gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

Ingesloten inhoud van andere websites
Berichten op Me-licious kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Dit zijn bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten of een bijgevoegde Instagram Feed. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Google Analytics
Me-licious maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Me-licious.com bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Tevens kan je hier het privacybeleid van Google Analytics vinden.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe mijn website gebruikt wordt. Daarnaast om rapporten over de website aan Me-licious te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik, als eigenaar van Me-licious heb hier geen invloed op. Ik, als eigenaar van Me-licious, geef Google geen toestemming om via Me-licious.com verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Dit alleen geldt tevens voor affiliatie programma’s waarbij Me-licious aangesloten zit.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering
Jij hebt als bezoeker recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen indien dat van toepassing is. Denk hierbij aan een reactie die je verwijderd wil hebben bij een oud artikel. Jij kan dan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@me-licious.com. Ik zal zo snel mogelijk, maar binnen de gestelde termijn van vier weken, op je verzoek reageren.

Daarnaast mag je altijd een exportbestand van je persoonlijke data die wij van jou hebben opvragen, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat namelijk geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

SSL Certificaat
Me-licious neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Me-licious.com maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als jij de indruk hebt dat de gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien jij meer informatie wenst over de beveiliging van door Me-licious.com verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met mij via info@me-licious.com.

 

Me-licious MAAKT GEBRUIK VAN COOKIES

Omdat ik het belangrijk vind dat Me-licious.com een fijne en veilige plek is maakt deze site gebruik van cookies. Een cookie is een hoeveelheid data die door de server van een website naar een browser wordt gestuurd. Deze data wordt opgeslagen in de browser, zodat deze informatie bij een volgend bezoek aan de website weer naar de server kan worden teruggezonden. (Artikel 11.7a van de Telecommunicatiewet).

Omdat in juni 2012 de Cookiewet van kracht is gegaan krijg jij als bezoeker van Me-licious onderaan mijn website een melding of jij hier toestemming voor geeft. De Cookies worden op Me-licious.com gebruikt om de site simpelweg beter te kunnen laten functioneren. Deze gegevens worden niet met andere partijen gedeeld of openbaar gemaakt.

Geef jij hier geen toestemming voor, dan kun je simpelweg de website wegklikken of onderaan de pagina op ‘nee’ te drukken.

Heb je vragen? Je kunt ten alle tijden contact met mij opnemen per e-mail: info@me-licious.com.