Recept Mini Chocolade broodjes

Een lekker en snel ontbijt, warm uit de oven en die geur! Deze Mini Chocolade broodjes kan ik wel elke ochtend eten! Maar ook als tussendoortje of als lunch kun je ze prima eten. Hoe je ze in een handomdraai op tafel zet lees je hier…

Benodigdheden Mini Chocolade broodjes

Bereiding Mini Chocolade broodjes

Leg voordat je begint het bladerdeeg een minuut of 10 buiten de koelkast. Het moet ontdooien.

Voor dat je begint zet je de oven aan op 200 C zo kan deze alvast voor verwarmen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, hier ga je zo de Chocolade broodjes op leggen.

Leg de bladerdeeg plakken op de bakplaat en snij door de helft. Leg nu aan beide uiteinde van het stukje bladerdeeg de smeltchocolade en rol beide uiteinden naar binnen toe. Draai om en leg ze voldoende uit elkaar. De Mini Chocolade broodjes gaan straks in de oven verdubbelen.

Roer in een kommetje het ei wat water los en gebruik een kwastje om de Chocolade broodjes mee te besmeren. Bak ze in ongeveer 15 minuten af, totdat ze luchtig en goudbruin kleuren. Laat nu de Chocolade broodjes afkoelen.

Verwarm ondertussen au bain-marie wat van de smeltchocolade. Laat het water niet koken! Als de chocolade gesmolten is en de chocolade broodjes afgekoeld zijn kun je de chocolade broodjes in de chocolade dopen, of je kunt met een vork of lepel de chocolade eroverheen sprenkelen. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik dit een mooier effect vind geven.

Mini chocolade broodjes

P.s. Als je niet zo houd van mini, maar liever een gewoon chocolade broodje hebt? Kun je het bladerdeeg beter niet halveren, maar de stappen met het hele plakje bladerdeeg uitvoeren.

Ga jij deze Mini Chocolade broodjes maken?
Als ontbijt, lunch of tussendoortje?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge