Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, gaat verhuizen of je interieur wilt veranderen. Hoe kies je dan de perfecte bank voor in jouw interieur? Toen wij gingen verhuizen merkte ik dat het best moeilijk is om een bank uit te zoeken. Daarom geef ik hieronder een aantal Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur.

Formaat

Een eerste belangrijke vraag is Welk formaat bank past in jouw inrichting. Houd er rekening mee dat de bank sowieso een groot gedeelte van je woonkamer in beslag zal nemen. Maar er dient wel de nodige loopruimte over te blijven. Er is niets zo vervelend als een bank die de hele woonkamer opvult. In huiskamers die wat kleiner zijn kan zelfs een kleine bank voor veel relaxgelegenheid zorgen. Meten = Weten!

Als we het hebben over het formaat is niet alleen de oppervlakte van je woning belangrijk. Ook de stijl van je interieur speelt een belangrijke rol. Stel je hebt een hoop kleine meubilair elementen in je woning staan. Dan zou het er gek uitzien om een grote hoekbank neer te zetten. Natuurlijk is niks onmogelijk, maar een eenvoudige tweezits hoekbank of een longchair doen het dan gewoon net wat beter.  In een minimalistisch ingerichte woning staan grote banken of hoekbanken ideaal!

Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur

Kleur

Bij het uitkiezen van een kleur voor de bank is het de kunst om te zorgen dat deze in harmonie is met de rest van het interieur. Kleuren in een ruimte ‘werken samen’ als het ware. Kijk naar aanwezige kleurtonen in het interieur. Een muur die je een bepaalde kleur hebt gegeven bijvoorbeeld. Wat vaak wordt vergeten mee te nemen bij de kleurkeuze zijn de kleur van de vloer of de kleinere elementen in het interieur.

Kleuren kunnen elkaar versterken. Denk aan warme en donkere kleuren. Heb je bijvoorbeeld een erg donkere vloer, dan is het ‘t mooist om te kiezen voor een lichtere bank. Deze zijn dan in kleurcontrast met elkaar. Ben je meer opzoek naar warmte dan zou je juist kunnen kiezen voor een warme rode of bruine kleur.

Veel inrichtingen lenen zich prima voor een neutrale, maar stijlvolle kleur als zwart, grijs, antraciet of taupe kleur bank. Dit zijn redelijk standaard kleuren, maar door te werken met verschillende kleuren en stoffen kussen of plaids zeker niet saai.

Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur

Hou je van kleur dan zou je kunnen kiezen voor een meer uitgesproken kleur: Denk aan rood of juist blauw of bijvoorbeeld groen. Bedenk wel dat kleur onbewust een effect op ons heeft. Zo pept rood je juist op terwijl groen en blauw juist rustgevend zijn.

Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur

Kleuren zijn bij uitstek trendgevoelig. Het kan leuk zijn om te kijken naar de kleuren die op het moment in de mode zijn. Bedenk wel dat deze mode ook weer voorbijgaat, in tegenstelling tot je persoonlijke voorkeur die niet snel slijt.

Type Bekleding

Natuurlijk zijn naast het formaat de kleur en het type bekleding van je bank ook erg belangrijk. Het  uitzoeken van een type bekleding voor je bank kan sterk afhangen van je gezinssamenstelling. Ben je alleen, heb je kinderen of huisdieren? Kies dan voor een bekleding waarop vlekken en haren makkelijk te verwijderen zijn.

Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur

Inspiratie

Het uitzoeken van een passende hoekbank is niet altijd eenvoudig. Soms is het lastig in te schatten, of ontbreekt simpelweg de inspiratie. In zo’n geval kun je natuurlijk langs een woonwinkel gaan, of bladeren in woon- en interieurmagazines. Het makkelijkste vind ik zelf het bekijken van websites op internet die mij inspiratie bieden. Kijk bijvoorbeeld als je op zoek bent naar inspiratie voor hoekbanken eens op de site van Montel.

Uiteindelijk is een bank een grote aankoop. Maar als centraal punt in de woonkamer, is een bank een bepalende factor in de totale uitstraling van jouw interieur. Met deze Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur , weet ik zeker dat jij de bank van je dromen kunt uitzoeken.

Heb jij iets gehad aan deze Tips voor de perfecte bank die past bij jouw interieur? Welke bank zou jij graag willen hebben?

0
Volg:
facebook-profile-picture
Mariëlle

Ik ben Mariëlle 29 jaar oud. Bloggen, vloggen en foto’s maken zijn mijn passie. Wekelijks komen er nieuwe blogs over mijn persoonlijke interesses, belevenissen en reviews online op Me-licious. So sit tight, read along and enjoy!

Find me on: Twitter | Facebook

2 Reacties

 1. december 21, 2016 / 10:07 am

  Wij hebben een zwart leren hoekbank van Ikea en zijn daar nog steeds ontzettend tevreden over. Hij zit lekker en we vinden leer beide prettig met schoonhouden.

  • facebook-profile-picture
   Mariëlle
   Auteur
   december 21, 2016 / 3:42 pm

   Goed om te horen Sammie! Fijn hé dat leer. Ik ben er zelf echt een fan van. Doekje erover en hij is weer schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge